Altviolisten uit de hele wereld naar Dordrecht

 

Maakte Dordrecht voorheen furore met het Belcantofestival in binnen- en buitenland, nu is het de beurt aan de altviool om in de historische binnenstad van Dordrecht een passend decor te vinden voor een groots festival met de altviool als stralend middelpunt.

 

 

 

Van donderdag 23 februari t/m zaterdag 25 februari 2012 zal dit altvioolfestival van internationale allure plaatsvinden in en rond de Kunstkerk in de Museumstraat 65.Altviolisten uit Argentinië, Mexico, Rusland, België en uiteraard Nederland zullen deelnemen aan het festival. Bijzonder aan de opzet van het Altvioolfestival Dordrecht is de combinatie van masterclasses voor conservatorium studenten en altvioollessen voor gevorderde amateurs. Vermaarde docenten en solisten zullen concerten verzorgen in de Kunstkerk.

 

Het programma voor de door belangstellenden bij te wonen concerten is te vinden op de website van het festival; www.altvioolfestival.nl. Kaarten voor de concerten a 10 euro kunnen gereserveerd worden via kunstkerk@dordrecht.nl.Het openingsconcert van deelnemers solisten en docenten op donderdagochtend 23 februari is gratis te bezoeken om 11.00 in de Kunstkerk.