Ontvoerd meisje Oudenbosch waarschijnlijk misbruikt

Het 5-jarige meisje uit Oudenbosch dat donderdag korte tijd werd ontvoerd door een onbekende automobilist is vermoedelijk misbruikt. De politie heeft dat vanmiddag bekendgemaakt op basis van onderzoek. De dader is nog altijd spoorloos.

 

 

 

 

Het OM liet vorige week al weten dat het rekening hield met seksueel misbruik van het meisje. Over de resultaten van het verhoor kon toen nog niks gezegd worden. Het verhoor van zo’n jong kind is uitermate precair, zei plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal toen.De politie heeft tot nu toe tientallen tips ontvangen maar benadert het publiek vandaag en morgen voor nog meer informatie. Er zal aandacht zijn voor de zaak in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en morgenavond bij Opsporing Verzocht. De programma’s geven meer informatie over het totaalbeeld van de gebeurtenissen donderdagmiddag, kondigt de politie aan.

 

Verdachte vrijgelaten
De 21-jarige man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden voor de ontvoering, is vandaag aan het begin van de middag vrijgelaten. Volgens de politie is uit intensief onderzoek vooralsnog niet gebleken dat hij er iets mee te maken had. Ook voldoet hij niet aan het signalement van de dader.

 

Ontvoering

Vorige week kwam bij de politie de melding binnen dat een man diverse pogingen ondernam om kinderen te ontvoeren. Hij nam een 5-jarige meisje mee in een lichtblauwe Ford Ka en deed drie pogingen om andere meisjes te ontvoeren. Een uur later liet hij het meisje weer vrij. Agenten zagen het kind uit de auto stappen, waarna de Ford Ka wegreed. De politie verloor de auto toen uit het oog.

 

Een 21-jarige verdachte die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden in zijn huis in de straat waar ook het ouderlijk huis en de school van het meisje staan, was niet betrokken bij de ontvoering en het vermoedelijke misbruik. Hij is vandaag vrijgelaten.Voor ouders van de kinderen die bij het meisje op school zitten, organiseert de gemeente morgenavond een bijeenkomst. De school, politie, GGD en het maatschappelijk werk vertellen hoe ouders moeten omgaan met vragen van hun kinderen.

 

Foto’s: Thymen stolk / Antion Peeters , Bron:ANP