Kidnapper Oudenbosch loopt nog steeds rond

Oudenbosch – De kidnapper van het vijfjarige meisje in het Brabantse Oudenbosch is nog altijd niet opgespoord. Bizar feit is dat de politie hem in zijn auto in het vizier blijkt te hebben gehad, maar ondanks een achtervolging uit het oog verloor.

 

 

 

 

Politie en justitie houden er ernstig rekening mee dat de ontvoerder toesloeg uit seksuele motieven. Mogelijk heeft hij zijn vijfjarige slachtoffertje, dat hij donderdagmiddag meenam, een uurlang bij zich had en daarna weer afzette, seksueel misbruikt. De klopjacht naar de dader gaat dan ook de komende dagen in alle hevigheid door.De inwoner van Oudenbosch die in de nacht van donderdag op vrijdag werd opgepakt, speelde mogelijk een rol bij de ontvoering maar is zeker niet de dader. Dat beaamde officier van justitie J. Remmerswaal gisteren na afloop van een persconferentie.

 

Remmerswaal dringt erop aan dat iedereen die weet of vermoedt wie de dader is, onmiddellijk contact opneemt met de politie. De kidnapper kan elk moment opnieuw toeslaan. De man is 1.75 tot 1.80 meter lang, 20 tot 30 jaar oud, heeft een smal postuur, donkerblond kort haar, een spits, eivormig gezicht zonder gezichtsbeharing en spreekt accentloos Nederlands.De auto die de kidnapper bij de ontvoering en bij drie eerdere pogingen donderdag gebruikte – een lichtblauwe Ford Ka, oud model – is niet teruggevonden. Omdat Oudenbosch op het moment dat de ontvoerder de kleuter weer afzette hermetisch was afgegrendeld door de politie, wordt vermoedt dat de wagen nog steeds ergens in het dorp staat, waarschijnlijk in een garage of schuur.Bizar feit is dat agenten, die massaal naar Oudenbosch waren uitgerukt vanwege een eerdere poging van de dader die middag om een meisje te ontvoeren, de kidnapper en zijn auto in het vizier hadden. Desondanks verloor de politie de wagen uit het oog en wisten agenten evenmin het kenteken op te nemen.

 

Officier van justitie Remmerswaal: “Toen de dader het vijfjarige meisje weer afzette, werd dat waargenomen door agenten. Zij hebben ervoor gekozen zich over het kind te ontfermen. De dader reed weg, de politie verloor de auto uit het oog en heeft ook geen kenteken meer kunnen zien. Er is nog geprobeerd hem weer op het spoor te komen. Dat is helaas niet gelukt.”In Oudenbosch en omgeving zit de angst er onder ouders en kinderen erg in. Op scholen is vandaag uitgebreid aandacht aan de situatie besteed en ook voorlichting gegeven. Agenten waren na afloop van de lessen in groten getale rond het schoolpleinen aanwezig.

 

Foto’s: Thymen Stolk / Antion Peeters , Bron:Telegraaf, tekst:Jolande van der Graaf en Cees Jansen