Samenwerking Da Vinci College en Hogeschool Rotterdam

Sinds drie jaar bestaat er een samenwerkingsverband tussen het Da Vinci College en de Hogeschool Rotterdam, in de vorm van Prego Projecten. Prego Projecten is dé toegangspoort tot het Da Vinci College en Hogeschool Rotterdam voor de Drechtsteden. Bedrijven en instellingen, die op enige manier samen willen werken met het onderwijs, kunnen met al hun vragen bij Prego Projecten terecht.

 

 

Om de samenwerking te continueren hebben Max Hoefeijzers –voorzitter College van Bestuur Da Vinci College- en Jasper Tuytel –voorzitter College van Bestuur Hogeschool Rotterdam- tijdens een feestelijke bijeenkomst een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het was een inspirerende middag, waar verschillende lopende projecten gepresenteerd werden en opdrachtgevers, docenten en studenten aan het woord kwamen om hun persoonlijke ervaring met het werken met projecten uiteen te zetten. Het netwerken met opdrachtgevers, docenten, studenten en de medewerkers van Prego behoorde tot de kern van de bijeenkomst.

Waarom Preco Projecten?
Als studenten in de praktijk aan de slag gaan bij een project of tijdens een stage, ondersteunt Prego Projecten bij het vinden van de juiste studenten en het bij elkaar brengen van de opdrachtgever en die studenten. Ook ondersteunt Prego bij het concreet maken van een praktijkvraag, zodat deze geschikt is voor het onderwijs.

Om welke projecten of opdrachten gaat het?
Projecten of opdrachten waarbij studenten ingezet worden variëren van een middag helpen bij een evenement, tot het doen van onderzoek, het ontwerpen van een website, het organiseren van een evenement, het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, het maken van een brochure enzovoort.

Projecten worden uitgevoerd met hbo-studenten, mbo-studenten en waar mogelijk met een combinatie van hbo- en mbo-studenten.Prego Projecten is te vinden op het Leerpark en werkt inmiddels samen met o.a. de gemeente Dordrecht, de GGD, Gemiva, diverse basisscholen, Stichting Centrum Management Dordrecht, Stichting het Sinterklaashuis, poppodium Bibelot, het Energiehuis, de Stadsbrouwerij en vele andere opdrachtgevers.