Nieuwe velden voor hockeyclub DMHC

De Dordtse hockeyclub DMHC kan nog dit jaar beschikken over een nieuw veld op sportpark Schenkeldijk. Een bestaand half verhard gravelveld wordt omgebouwd tot een semi-waterveld. Ook twee bestaande wedstrijdvelden van DMHC worden omgebouwd tot dit type kunstgrasveld, maar pas in 2013 en 2016. Daardoor kan de club meer leden aantrekken en op kwalitatief betere velden spelen.

 

 

 

DMHC is een vereniging met 935 leden, met 11 seniorenteams en 55 jeugdteams en de enige hockeyvereniging in Dordrecht. Door de enorme ledengroei loopt de vereniging tegen de grenzen van haar accommodatie aan. Uit onderzoek kwam al eerder naar voren dat DMHC eigenlijk twee nieuwe kunstgrasvelden nodig heeft. Om die reden geldt al een aantal jaren een ledenstop. Met de nu gekozen oplossing, één nieuw veld en een opwaardering van twee bestaande velden kan de vereniging ook goed vooruit.

Het opwaarderen van de drie velden kost in totaal € 1,1 miljoen. In het Meerjaren Onderhoudsprogramma van het Sportbedrijf Dordrecht is geen geld beschikbaar voor het opwaarderen van de huidige velden, wel voor het groot onderhoud. Het verschil in kosten (ruim € 577.000) moet DMHC daarom zelf betalen. De nu gekozen oplossing is in goed onderling overleg met de vereniging tot stand gekomen. Het college van burgemeester en wethouders stemt er mee in dat deze investering via een verhoging van de huur wordt betaald. De gemeenteraad zal zich binnenkort over dit voorstel buigen.

Wethouder Rinette Reynvaan van sport vindt het voorstel heel mooi passen in het Dordtse sportbeleid. ,,Daarbij streven we naar sterke verenigingen, goede accommodaties en ruimte voor topsport en talentontwikkeling. DMHC wil graag meedraaien in de top en wil meer jeugd en senioren kennis laten maken met hockey. Uit eigen ervaring weet ik dat het een heel gezonde vereniging is, met heel veel vrijwilligers. Ook financieel kan de vereniging de huur, die straks uitkomt op bijna €60.000 per jaar, opbrengen.”

Voorzitter Betsie de Heer van DMHC is enorm blij met het besluit van het college. ,,Met deze uitbreiding en up-grading van de velden kan een serieuze start gemaakt worden met het wegwerken van onze jeugd wachtlijst. Bovendien kunnen wij verdere invulling geven aan ons motto “Presteren met Plezier” en het prestatieniveau van ons club verhogen.”