Van Schaardenburg, Hodde, DeetosSnel in de prijzen

DORDRECHT – Zeiler Rutger van Schaardenburg en atlete Rosina Hodde zijn woensdagavond gekroond als de beste individuele sporters van Dordrecht over het afgelopen jaar. De Sportprom, georganiseerd door de Sportraad en het Sportbedrijf van de gemeente Dordrecht vond plaats in de grote zaal van Schouwburg Kunstmin.

 

 

DeetosSnel Volhuis schopte het tot sportploeg van het jaar. Het ensemble van Rico Kruit keerde een jaar na de afzink uit de Korfbal League terug op het hoogste niveau. Talent van het jaar werd de 13-jarige zwemster Kim Busch.

Bij de mannen troefde Rutger van Schaardenburg zijn concurrenten Björn van Rosmalen (korfbal) en Alwin Hillebrink (reddend zwemmen) af. Van Schaardenburg schitterde zelf door afwezigheid, omdat hij zich in Nieuw-Zeeland voorbereid op de komende wedstrijden. De zeilende Dordtenaar, eerder sportman van het jaar in 2009, overtuigde vorig jaar in de laserklasse en sleepte een Olympische nominatie in de wacht. Dit voorjaar moet hij zich definitief zien te plaatsen voor de Spelen. Zijn broer Sander nam de prijs in ontvangst. Vanuit Nieuw-Zeeland toonde Van Schaardenburg zich telefonisch uitermate content met zijn uitverkiezing.

Memorabele finale
Rosina Hodde versloeg bij de vrouwen Pamela Kiel (kogelstoten) en Fenna Zwang (korfbal). In de zomer van 2011 triomfeerde Hodde tijdens het NK na een memorabele finale op de 100 meter horden, waar ze Femke van der Meij welgeteld 0,01 seconden voorbleef. De Sportprijs Stad Dordrecht, het eerbetoon aan een man of vrouw die zich over een lange periode heeft ingezet voor de Dordtse sport, was weggelegd voor Bep Kievit. De secretaris van de Sportraad, die dit jaar afscheid neemt, toonde zich blij verrast met de onderscheiding.

Het gala werd gepresenteerd door Ardi van den Hoed en de voormalige Muilwijk-judoka Deborah Gravenstijn, tweevoudig medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen.

Bron:Dordt centraal