Dordrecht bezoekt Dordrecht

Burgemeester Brok en raadslid Schalken-den Hartog brengen een bezoek aan partnerstad Dordrecht (gemeente Emalahleni) in Zuid-Afrika. Zij worden bij hun werkbezoek begeleid door Gea Davids, beleidsmedewerkers voor internationale samenwerking. Voor burgemeester Brok is het een eerste kennismakingsbezoek.

 

 

 

 

 

 

Tijdens het bezoek zullen ondermeer enkele scholen worden bezocht, waaronder de Chris Hani Primary school en de Dordrecht Highschool. Deze scholen hebben contact met de Albatros en de Bavinckschool in Dordrecht. David Schalken zal op deze scholen een gastles verzorgen over Nederland en Dordrecht en zal brieven van kinderen van de Bavinckschool overhandigen aan de Dordrecht Highschool.

 

Fieldband
Het bezoek wordt ondermeer opgeluisterd door Fieldband van Dordrecht Zuid-afrika die in 2009 mede door bemiddeling van Hans Kloppert van Jubal Dordrecht en de stichting Dordrecht- Dordrecht opgericht. Als lid van deze band leren 250 jongeren uit het Dordtse township een instrument te bespelen maar krijgen ze ook les in sociale vaardigheden. De band wordt geleid door de Zuid-Afrikaanse Fieldband organisatie.