Week van Dordrecht Schoon start 10 maart 2012

Van 12 tot en met 16 maart sluit gemeente Dordrecht aan bij de landelijke week van Nederland Schoon. Doet u ook mee? Heel Nederland helpt dan mee met het schoonmaken van buurt, wijk en omgeving. De week start landelijk op zaterdag 10 maart met de Opschoondag.

 

 

 

 

 

Vorig jaar deden honderden Dordtenaren in alle wijken mee aan de actieweek. Ook dit jaar is iedereen weer welkom. Kinderopvang, inwoners van de Dordtse wijken, leden van sportclubs en andere verenigingen, werknemers van bedrijven, iedereen kan meedoen aan deze week.Straatjutten, prikacties, schoonmaakacties, alle initiatieven voor een schone leefomgeving zijn welkom. In de Noordflank en het Reeland is al het initiatief genomen om mee te doen, nu de rest van Dordrecht nog.

 

Hoe doe ik mee?
U kunt zelf in uw straat of buurt een programma opstellen om bijvoorbeeld met elkaar het zwerfvuil aan te pakken. Grote en kleine acties, alle initiatieven zijn welkom! Misschien kunt u hulp vragen of samenwerken met bijvoorbeeld de Dordtse Welzijnsorganisatie, woningcorporaties, de Twern of bewonersgroepen in uw buurt.Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt is het mogelijk om materialen zoals veiligheidhesjes en afvalgrijpstokken te lenen. In overleg met Duurzaamheidcentrum Weizigt is het mogelijk om een kleine subsidie aan te vragen voor de activiteit.

 

Meld uw activiteit ook aan
Stuur het programma van uw activiteit vòòr 24 februari 2012 naar projectleider Saskia den Ouden van Duurzaamheidscentrum Weizigt, s.den.ouden@dordrecht.nl Dan krijgt het een plaatsje in het overzicht op www.dordrecht.nl/gewoondoen  op de wijkwebsite van uw wijk en in de advertentie.