Stuurloos met windkracht acht

Onder een stevige Zuidwester kracht acht, slaagt de bemanning van KNRM Dordrecht erin een jacht naar veilige haven te brengen.Gisteren op 12 januari is de reddingboot KBW 1910 van het KNRM Reddingstation Dordrecht in actie gekomen, voor een motorjacht in problemen op het Hollands Diep.Onder een stevige Zuidwestenwind kracht acht, slagen de redders erin het jacht veilig in de haven van Willemsdorp af te meren.

 

 

 

Een 11 meter lange motorjacht met één opvarende, ligt met uitgevallen stuurwerk op het Hollandsch Diep, 800 meter beneden de Moerdijkbrug.Aangezien er een stevige Zuidwestenwind van acht beaufort staat, ligt het jacht flink in de golven te rollen. Gezien de golfhoogte zag de jachtschipper zag geen kans meer om het anker uit te gooien en was het jacht een speelbal op het ruige water.

 

Bij aankomst van de reddingboot KBW 1910 stapte een opstapper aan boord van het jacht en werd snel sleepverbinding gemaakt. Het jacht is door de KBW 1910 naar de jachthaven van Willemsdorp gebracht waar het werd afgemeerd naast het reddingstation.De jachtschipper komt op het reddingstation, onder het genot van een kop koffie even bij van de schrik. En vertelde nu te weten wat het is om in slecht weer in nood te verkeren.

 

Bron:KNRM Dordrecht