Bijzondere oorkonde voor redding

Dordrecht ontvangt oorkonde ‘Voor doortastend optreden en uitstekende samenwerking na een aanvaring tussen twee binnenvaarttankers op 28 februari 2011’.

 

 

 

 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op KNRM reddingstation Dordrecht hebben de bemanningsleden een oorkonde ontvangen voor dank en tevredenheid van de directie en Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.Na een welkomstwoord en een korte evaluatie van het jaar door Marjon van Ginneken, de secretaris van het reddingstation overhandigde de heer C. van Duijvendijk, de voorzitter van de Raad van Toezicht de blijk van waardering aan de bemanning.Bij de overhandiging van de oorkonde waren de heer A.A.M. Brok, de Burgemeester van Dordrecht en tevens voorzitter van KNRM station Dordrecht en de heer R. Boogaard, de directeur van de KNRM aanwezig.

 

De tekst op de oorkonde luidt: Voor doortastend optreden en uitstekende samenwerking na een aanvaring tussen twee binnenvaarttankers op 28 februari 2011.In duisternis werd een onbestuurde tanker door de reddingbootbemanning overgenomen en afgemeerd. De twee zwaargewonde opvarenden werden verzorgd en overgedragen aan de ambulancedienst. Door weloverwogen besluitvorming en professioneel handelen van schipper en bemanning werd een kleine ramp voorkomen en werden de opvarenden gered.

 

Na het voorlezen van de tekst en het overhandigen van de oorkondes aan Peter Kuiphof, Lennard Theunisse, Jeroen Fok en Robert Herks hielden de heren Boogaard en Brok nog een korte toespraak en wensten de bemanningsleden een behouden vaart voor 2012.

Bron:KNRM Dordrecht