Omvangrijke bomenkap Laan der VN en Mijlweg

In mei dit jaar starten de reconstructiewerkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties en de Mijlweg. Ter voorbereiding hiervan moet een groot aantal bomen worden gekapt. Dat moet vóór het broedseizoen gebeuren.

 

 

 

 

Vanaf maandag 16 januari tot eind januari vinden daarom kapwerkzaamheden plaats. In het nieuwe ontwerp voor de Laan der VN wordt de weg verplaatst en komt tussen de huizen en de weg een waterpartij. Aan de Mijlweg worden de rijbanen verbreed. De bomen die nu op deze plekken staan, moeten daarom weggehaald worden.

Bomen worden vervangen
De gemeente vervangt de bomen door nieuwe bomen die zo dicht mogelijk worden geplaatst bij de plek waar ze nu worden weggehaald. De gemeente heeft laten onderzoeken of de bomen verplantbaar waren en dat bleek voor geen van de geïnventariseerde bomen het geval. Voor het kappen van de bomen hoefde de gemeente geen kapvergunning aan te vragen. Wel moest de gemeente voor de bomen bij de Laan der VN een bomenparagraaf toevoegen in het gewijzigde bestemmingsplan. Dit bestemmingplan heeft ter inzage gelegen.

Gevolgen verkeer
Tijdens de werkzaamheden hoeft niet de gehele weg te worden afgezet. Automobilisten kunnen daarom gebruik blijven maken van de weg. Zij zullen wel rekening moeten houden met een mogelijk langere reistijd.

Communicatie
Over de reconstructies, inclusief de bomen, heeft de gemeente uitvoerig met belanghebbenden gecommuniceerd. Naast de belanghebbende omwonenden en het wijkcomité zijn ook de bomenstichting en het Natuurwetenschappelijk Centrum betrokken geweest en geïnformeerd.