Nieuw telefoonnummer voor melden milieuklachten

Met ingang van 1 januari 2012 is er een nieuw telefoonnummer voor het melden van milieuklachten en bedrijfsincidenten in de provincie Zuid-Holland.Het nieuwe nummer van deze Milieutelefoon is: 0888 – 333 555. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Het oude regionale klachtennummer van OZHZ (078 – 770 85 99) vervalt op korte termijn.

 

 

 

Bij de Milieutelefoon kunnen inwoners in de provincie Zuid-Holland terecht met milieuklachten over bedrijven. Milieuklachten gaan bijvoorbeeld over geluid, geur, bodem- of luchtverontreiniging. De milieu- of omgevingsdienst controleert dan of het bedrijf zich aan de milieuregels houdt.Bedrijven zijn verplicht (via het nieuwe nummer) incidenten te melden.

Lokaal tarief of digitaal
Na het bellen van de Milieutelefoon (0888 – 333 555) krijgt de beller het verzoek om de postcode in te toetsen en een keus te maken tussen milieuklacht en bedrijfsmelding, waarna ze verder worden geholpen. De kosten voor het bellen naar de Milieutelefoon zijn volgens lokaal tarief. Overigens is er ook een digitaal klachtenformulier via www.ozhz.nl beschikbaar voor niet-spoedeisende klachten.