06-01-2012

Waterstand gedaald

Vannacht heeft het water een peil bereikt van 2.33+ NAP. De komende etmalen is er een verwachting dat het water niet hoger komt dan 1.86+ NAP (zondagochtend 8 januari 5.00 uur). De voorspellingen voor vrijdag 6 januari en zaterdag 7 januari zijn allen lager. Eén en ander betekent dat afsluiting van parkeerplaatsen en straten in de binnenstad vandaag wordt opgeheven.De komende dagen, weken kan het water wederom hoog worden. Wij raden u daarom aan om berichtgeving van de gemeente te blijven volgen op de website, twitter en via de brievenbus.

 

 

Verzakkingen of beschadigingen
In de binnenstad kan sprake zijn verzakkingen aan het wegdek of andere beschadigingen aan de openbare ruimte. U kunt deze melden via www.dordrecht.nl/wijklijn of telefoonnummer 14 078. Mensen met een volgelopen kelder kunnen deze met ondersteuning van de brandweer leeg laten pompen, telefoonnummer: (078) 635 53 55. Ook zijn er verschillende bedrijven zoal loodgieters e.d. die (tegen betaling) kunnen assisteren bij het leegpompen. Voor specifiek advies over in te huren bedrijven voor grotere kelders kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 078 en vragen naar secretariaat Stadsbeheer, Kerkeplaat (alleen tijdens kantooruren).

Zandzakken
Wij adviseren mensen om zandzakken in bezit te houden omdat er de komende weken wederom hoogwater kan zijn. Daarnaast duurt het hoogwaterseizoen tot 1 april. Wilt u de zandzakken toch kwijt dan kunt u deze terugplaatsen op de pallets welke op de eerder gecommuniceerde plekken in de binnenstad staan.