Voetbalclub OMC moet zachtjes aan doen

De Dordtse voetbalclub OMC moet de geluidsoverlast voor omwonenden beperken. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht bepaald naar aanleiding van de klachten van een buurman.OMC mag van de rechter tot 1 januari 2013 het kunstgrasveld voor trainingen alleen op doordeweekse dagen en niet na half negen ‘s avonds gebruiken. Op wedstrijddagen mogen de voetballers maximaal een half uur lang een warming up doen.

 

 

 

 

Gebonk

De buurman woont aan de Visserstuin en had last van het geluid van gebonk van ballen tegen reclameborden.Na de eerste zitting in augustus bepaalde de rechter dat de voetbalvereniging maatregelen moest treffen om de overlast te verminderen. Zo moesten de reclameborden worden weggehaald en moesten er rubbers worden geplaatst. Metingen lieten daarna zien dat er nog steeds een geluidsoverschrijding is van drie decibel.

 

Onderzoek
OMC is met de gemeente Dordrecht en de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid bezig om te onderzoeken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen. Het bestuur verwacht dat de door de rechter opgelegde sancties zijn uit te voeren. OMC traint nu nog slechts twee keer per week na half negen.

 

Bron en tekst:Rtv rijnmond