Parkeerverbod fietsen bij station uitgebreid

 

De zone aan de centrumzijde van station Dordrecht waar het verboden is om nog langer fietsen te plaatsen is verder uitgebreid. Na een periode van waarschuwen worden verkeerd geparkeerde fietsen na 1 januari uit deze zone verwijderd.

 

 

 

 

Waarschuwing
De afgelopen periode zijn er vele foutgeparkeerde fietsen verwijderd en het resultaat mag er zijn. Het stationsgebied is een schone entree naar de binnenstad geworden. Om zo te houden, is door het College op 25 oktober besloten om de parkeerverbodszone uit te breiden. Verkeerd geparkeerde fietsen zullen de komende weken nog een waarschuwingslabel krijgen, maar hierna worden ook deze fietsen verwijderd.

 

Volop ruimte om fietsen te parkeren
Naast het station bevind zich een grote fietsenstalling. Op de eerste verdieping kunnen fietsen gratis worden gestald. Er zijn 1.350 plaatsen. Op de begane grond is er een bewaakte fietsenstalling met 1.220 plekken. Achterin de fietsenstalling is er extra ruimte voor brede- en bakfietsen.

 

Verder zijn er op vijf plaatsen in het gebied fietsparkeerzones met stallingsmogeljikheid. Deze parkeerzones zijn herkenbaar aan de witte klinkertjes en een tegel met fietssymbool.

Deze vijf locaties zijn:
1) aan de westzijde van het station naast het NS parkeerterrein;
2) aan de overkant bij Humphreys;
3) aan de oostzijde van de Stationsweg bij de ABN-AMRO bank;
4) op het privé terrein van gebouw De Burgraadt
5) en aan de zuidzijde van de Burgemeester de Raadtsingel tussen het busstation en de rotonde.

Verwijderde fietsen
De afgelopen weken zijn er borden geplaatst in de uitgebreide zone en verkeerd geparkeerde fietsen zijn van labels voorzien. De periode van waarschuwen is vanaf 1 januari 2012 voorbij en hierna worden de fout geparkeerde fietsen verwijderd en afgevoerd naar de fietsafhandelcentrale. Het handhaven van het fietsparkeerverbod gebeurt onder verwijzing van de APV (artikel 2.51). Dit staat ook aangegeven op borden rond het station.

Fietsafhandelcentrale
Meer informatie over het parkeren van (brom)fietsen rond het Centraal Station en de fietsafhandelcentrale vindt u op de website www.dordrecht.nl/fietsparkeren