Haci Erdogan de nieuwe wijkagent van het Centrum

 

Sinds begin november ben ik werkzaam als wijkagent van het Centrum. Voordat ik de overstap naar Zwijndrecht Centrum maakte, heb ik ongeveer zes jaar gewerkt als wijkagent in Nieuw-Krispijn te Dordrecht.

 

 

 

 

 

Ervaring
Voor deze functie heb ik gewerkt binnen het team Papendrecht, in het team centrum Dordrecht en binnen de surveillancedienst van Alblasserwaard-West. Ik werk nu al bijna zeventien jaar binnen de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Ik heb hiervan ongeveer twaalf jaar gewerkt bij de wijkpolitie. Ik zie de overstap naar Zwijndrecht als een nieuwe uitdaging. Mijn voornaamste taken zullen zitten in opsporing en handhaving. Maar ook in het signaleren en adviseren. Binnen mijn werkgebied werk ik samen met mijn wijkteam en partners aan de leefbaarheid en veiligheid.

 

Rol bewoners
Ik vind dat ook de bewoners hierbij een heel belangrijke rol hebben. Zij zijn de spin in het web. Zij wonen immers in de wijk, in de buurt en in de straat. Zij zijn de oren en ogen voor de professionals. Zonder die betrokkenheid kunnen we niet. De politie zeker niet. Het Centrum is een heel divers gebied. Met het Veerplein en zijn horeca, de verbinding naar Dordrecht, de dijk en de rivier, het Julianadorp, de Koninginneweg en het station van Zwijndrecht.Bij het station zijn er veel fietsendiefstallen aan de voor- en achterzijde uit de onbewaakte fietsenstallingen. Hierbij hebben we ook de hulp van burgers nodig. Ik verzoek iedereen die een verdachte situatie ziet of zaken die hij of zij niet vertrouwt, te melden bij de politie. Wacht er niet mee. Denk niet: ‘het zal niet helpen’. Bel gelijk de politie op 112. Het zou net die ene melding kunnen zijn die ertoe bijdraagt om fietsendieven op heterdaad aan te houden. Als wijkagent schenk ik aandacht aan dit probleem.

 

Aanspreekbaar
U zult mij veel lopend door de wijk zien. Als u mij ziet, spreek mij dan gerust aan. Ik wil graag met u kennismaken. U kunt ook voor een afspraak bellen via telefoonnummer 0900-8844 of langskomen op het politiebureau aan de Burgemeester De Bruïnelaan 73.

 

Haci Erdogan Wijkagent Centrum

 

De wijkagenten van Zwijndrecht zijn:
Helma Luyten (wijk Heer Oudelandsambacht)
Ruud van Oost (wijk Kort ambacht)
Ray Valks (wijk Noord)
Arno Jonkers (wijk Nederhoven)
Haci Erdogan (wijk Centrum)
René Pels (wijk Walburg)
Ron Van Raai (Heerjansdam)