Afstuderen op de kerstijsbaan

 

DORDRECHT – Vijf leerlingen van opleiding Recreatie van het Da Vinci College studeren dit jaar af op de kerstijsbaan op het Scheffersplein. Ze zorgen voor de organisatie, de aansturing van de medewerkers rond de ijsbaan en voor leuke kinderactiviteiten. Eén van hen is Francisca Baum (18). “Het loopt heel goed”, constateert ze tevreden.

 

 

 

 

Een flinke groep leerlingen van het Da Vinci College, maar ook van het Stedelijk Dalton Lyceum, is drie weken lang actief rond de tijdelijke ijsbaan op het Scheffersplein. Ze zorgen onder andere voor de kaartverkoop, de verhuur van schaatsen en activiteiten voor kinderen die komen schoolschaatsen of vrij schaatsen. De vijf Da Vinci-studenten Recreatie die de ijsbaan als afstudeerproject hebben gekozen zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. “Wij houden alles in de gaten en zorgen voor de roosters, zodat duidelijk is wie wat moet doen”, vertelt Francisca. “En natuurlijk dat iedereen gastvrij wordt ontvangen op de ijsbaan.”

 

Winter Wonderland
Elke week staat er een ander thema centraal op en rond de ijsbaan. Steeds zorgt één van de afstuderende leerlingen voor de invulling van dat thema. Deze eerste week draait het om Sneeuwwitje en haar prins. Volgende week, van 24 tot en met 30 december, zorgt Francisca voor de invulling van het thema Winter Wonderland (“De kerstman en de kerstvrouw komen ook”) en de laatste week dat de ijsbaan geopend is, draait het om glitter & glamour. “Het is een heel leuk afstudeerproject”, vindt Francisca. Overigens kunnen ook alle leerlingen die deze weken actief zijn op en rond de baan dit aan hun cv toevoegen: zij krijgen na afloop een certificaat voor in hun portfolio.

 

Bron en tekst:Dordt centraal