14 jaar cel en tbs voor brute moord op Dordtenaar

Veertien jaar cel en tbs. Die straf heeft het gerechtshof in Den Haag een 34-jarige Dordtenaar vrijdag opgelegd vanwege de brute moord op een stadsgenoot aan het Eisingahof. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging.’Weerzinwekkend’Het Openbaar Ministerie beschreef tijdens de rechtszaak het ‘weerzinwekkende en onomkeerbare’ feit dat de man heeft gepleegd.De Dordtenaar sloeg zijn slachtoffer volgens justitie in september 2010 23 keer met een hamer, wurgde hem vervolgens met een slot en stak hem tenslotte tien keer met een mes, volgens het OM ‘om zeker te weten dat hij dood was’.

 

 

 

 

Zwaard
Als reden voor zijn daad voerde de verdachte aan dat het slachtoffer hem een week eerder met een zwaard had bedreigd. Het ging dus om de wraak.Een psychiater en een psycholoog die de man hebben onderzocht, constateerden dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Daarom eiste het Openbaar Ministerie (OM) tbs met dwangverpleging.

 

 

Poging tot doodslag
Het OM vervolgde de man ook nog voor poging tot doodslag op zijn voormalige werkgever in Zwijndrecht in juli 2010 en een aantal inbraken.

 

Bron en tekst:Rtv Rijnmond