Krommeweg krijgt 20 slow poppen

De gemeente geeft bewonersplatform Krommeweg 20 ‘slow poppen’ in beheer om de verkeerssnelheid in de wijk terug te dringen. Morgenochten rond 10.30 uur zetten wethouder Floor van de Velde en bestuurslid van het bewonersplatform Marien Braber de eerste ‘slow poppen’ neer op de Gemeenlandskade.

 

 

 

 

Het in beheer geven van de ‘slow poppen’ is de eerste concrete actie naar aanleiding van het wijkbezoek dat het College op 15 december jl. bracht aan Krommeweg. Gemeente en bewoners hebben toen nagedacht over mogelijkheden om samen, met inzet van gemeente en bewoners, de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. Veel bewoners van Krommeweg gaven tijdens het wijkbezoek van 15 december jl. aan zich te ergeren aan ‘te hard rijden’ op bepaalde wegen. Het gaat daarbij onder andere om Krommeweg, Antoniuslaan, Aelbert Cuyplaan en de Gemeenlandskade. De zorgen van de bewoners waren aanleiding voor de gemeente om direct 20 ‘slow poppen’ aan te schaffen en in beheer te geven aan het bewonersplatform, dat de poppen inzet om het te hard rijden aan te pakken.

 

Het gemeentebestuur is zeer positief over de betrokkenheid die werd getoond tijdens het wijkbezoek. Bewoners gaven aan zelf de handen uit de mouwen te willen steken om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. Het wijkbezoek resulteerde in meer concrete verbeterpunten, waar de komende periode actie op wordt ondernomen. Over ongeveer drie maanden zal hier voortgangscontrole op plaatsvinden.