Gemeente feliciteert Conciërgeploeg Spoorzicht

 

Twee wethouders en twee gemeenteraadsleden van de gemeente Dordrecht bezochten vandaag he activiteitencentrum Spoorzicht in Dordrecht om de conciërgeploeg persoonlijk te feliciteren met het behalen van de landelijk Zap Award voor het opruimen van zwerfafval.

 

 

 

Rond 15:00 uur kwamen de wethouders Harry Wagemakers (o.a. WMO en zorg) en Rinette Reynvaan (o.a. wijkgericht werken en stadsbeheer) aan bij Spoorzicht. Daar werden zij opgewacht door de enigszins zenuwachtige conciërgeploeg. Het gebeurt niet dagelijks dat er een hoge gemeentelijke delegatie naar deze locatie van de Gemiva-SVG Groep komt. Wethouder Harry Wagemakers complimenteerde de cliënten met hun prijs én voor het werk wat zij doen. “Het is goed wat jullie doen en het is ook erg goed voor de stad.” Daarna was er taart voor iedereen, meegebracht door de wethouders. Jacqueline van Dongen en Leny Kuhlemeier van de grootste lokale politieke partij Beter Voor Dordt (BVD) hadden ook een verrassing: een volledig georganiseerde rondleiding door het historische stadhuis van Dordrecht voor alle medewerkers en begeleiders van de conciërgeploeg.

 

Maatschappelijke stage
Begeleider Jan Joosten had nog een nieuwtje. Binnenkort krijgt de conciërgeploeg hulp van leerlingen van het Insula-college, die daarmee hun maatschappelijke stage vervullen. “Wij hebben gemerkt dat leerlingen van deze school het soms wat onwennig vinden om met mensen met een beperking om te gaan. Dan is een stage bij de conciërgeploeg juist heel zinvol. In januari gaan we beginnen en komen er zes leerlingen meedraaien met de conciërgeploeg.” Het werk van de conciërgeploeg heeft inmiddels geleid tot een ander straatbeeld. “Wij ruimen al het zwerfafval op op onze vaste route. Daardoor worden de straten schoner en dat leidt er weer toe dat mensen minder snel geneigd zijn om zwerfafval op straat te gooien. Zo werkt dat kennelijk.”