Bagijnhof en Achterom

 

Dordrecht blijft investeren in de binnenstad. Donderdag 22 december wordt officieel begonnen met het ontwikkelen van Achterom en Bagijnhof tot sfeervol en kwalitatief hoogwaardig woon- en winkelgebied.

 

 

 

 

Bagijnhof en Achterom
Het Bagijnhof wordt gezien als de belangrijkste straat in de Dordtse binnenstad. Dordrecht wil zo min mogelijk concessies doen aan de kwaliteit van die straat. De breedte, de dubbele bomenrij en de bestrating met natuursteen laten het Bagijnhof in beeld aansluiten op de Sarisgang, het Statenplein en de Vriesestraat. Het Achterom wordt een autovrije winkel- en wandelstraat. Na de toegang tot Parkeergarage Achterom wordt een poller geplaatst. Begin 2012 wordt begonnen met de daadwerkelijke uitvoering aan het Achterom.

 

Zomer 2012
De bestrating en inrichting van het Bagijnhof, de Johan de Wittstraat, een deel van de Vest en -indien mogelijk- de Visstraat worden in de zomer van 2012 aangepakt. Op het Bagijnhof en Johan de Wittstraat blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. De huidige verkeersdruk moet daarmee verspreid worden. Hierbij staat de veiligheid voorop. Het gebied moet half 2013 klaar zijn, wanneer Saturn zijn deuren opent van de Dordtse vestiging op de hoek Spuiboulevard/Johan de Wittstraat.