College laat behoud kraanbaan Stadswerven onderzoeken

DORDRECHT – Het plangebied van de nieuwbouwwijk Stadswerven wordt op dit moment leeg gemaakt om de woningbouw mogelijk te maken. Ook de oude kraanbaan van Goedhart zou gesloopt worden. Vanuit verschillende kanten is aangedrongen op (gedeeltelijk) behoud van de kraanbaan. De gemeente laat nu alsnog onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Het onderzoek moet duidelijk maken hoe (een deel van) de kraanbaan past in het stedenbouwkundig plan en het bouwplan voor dit deel van Stadswerven. Ook bekijkt de gemeente welke herstelwerkzaamheden er nodig zijn om de kraanbaan veilig te kunnen handhaven en wordt bekeken wat de gebruiksmogelijkheden zijn en wie er belangstelling heeft om iets met de kraanbaan te doen.

 

Scheepsbouw
De kraanbaan van Goedhart is, net als de Biesboschhal en de scheepshelling, een element dat nog herinnert aan de tijd van de scheepsbouw op de Stadswerven. Voor de hal is een nieuwe functie gevonden als een creatieve werkplaats. Wat de toekomst van de kraanbaan is, moet op korte termijn duidelijk worden. Naar aanleiding van het onderzoek zal het gemeentebestuur een voorstel aan de gemeenteraad voorleggen.

 

 

Bron en tekst:Dordt centraal