12-12-2011

TaTaTaTa

Op 18 december is de première van TaTaTaTa, gebracht door de unieke bezetting van trio Jörgen van Rijen, Brandt Attema en Astrid Haring. Met trombone, bastrombone en harp een bijzondere combinatie van instrumenten. De première van TaTaTaTa wordt gecombineerd met een zeer gevarieerde mix van bestaande stukken, van barokmuziek op oude baroktrombones, de impressionistische muziek van Claude Debussy tot een jazzy duet van Schnyder en een Milonga van Piazzolla.

 

 

 

 

Attema en Haring vormen samen een zeer succesvol duo met concerten over de hele wereld en spelen ook regelmatig bij verschillende ensembles en gelegenheden samen met Van Rijen. Dit concert in de Kunstkerk is het eerste programma waarbij zij met zijn drieën hun krachten bundelen. Op dit moment werken twee vooraanstaande Nederlandse componisten, Meijering en Maier, aan twee nieuwe werken voor deze unieke bezetting.

 

 

Naast zijn werk als solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest is Jörgen van Rijen een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Hij geeft les aan het Rotterdams Conservatorium en is een actief kamermusicus. Astrid Haring legt zich graag toe op het opzetten van nieuwe multidisciplinaire projecten en speelt daardoor ook op festivals als Lowlands, Oerol en tijdens Expo 2010 in Shanghai. Brandt Attema is sinds 1999 verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest, sinds 2007 docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en vanaf september dit jaar ook aan de Codarts Hogeschool voor kunsten in Rotterdam.Dit concert is georganiseerd door de Stichting Bijzondere Concerten Trombone, bastrombone en harp, Serie Befaamde Dordtenaren, zondag 18 december, aanvang 14.30 uur, € 12,50 / met korting € 10,00 www.kunstkerkdordrecht.nl