Nieuwe dienstregeling NS

De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is zondag ingegaan. Reizigers in met name in de randstad moeten rekening houden met veranderingen in de treinenloop. Dat komt omdat er meer treinen via de hogesnelheidslijn gaan rijden.Zo gaat de intercity tussen Vlissingen en Amsterdam Centraal via Haarlem in plaats van via Schiphol. De intercity naar Amsterdam rijdt tweemaal per uur tot Dordrecht in plaats van Breda. De Sprinter naar Den Haag rijdt vanaf Dordrecht vier keer per uur.

 

 

 

 

 

Drie nieuwe stations
Verder heeft de Merwede-Lingelijn van Arriva er twee nieuwe stations bij. Het zijn Hardinxveld Blauwe Zoom en Sliedrecht Baanhoek. Station Boven-Hardinxveld wordt in het eerste kwartaal van 2012 in gebruik genomen.Aan de stations wordt nog hard gewerkt. Voor reizigers met een rolstoel of scootmobiel is het daarom nog niet mogelijk om station Hardinxveld Blauwe Zoom te gebruiken. ProRail heeft de regionale gehandicaptenorganisatie hiervan op de hoogte gesteld. Station Sliedrecht Baanhoek is wel toegankelijk voor gehandicapten.

 

OV-chipkaart
Daarnaast is het door de werkzaamheden nog niet mogelijk geweest een dataverbinding aan te leggen, waardoor er op de beide stations nog geen oplaadautomaat voor de OV-chipkaart aanwezig is.

 

 

Bron en tekst:Rtv rijnmond