Bewoners stemmen op voorstel parkeren in hun buurt

 

Bewoners van het Mina Kruseman-erf in Stadspolders kunnen van vrijdag 9 tot en met donderdag 22 december stemmen op een voorstel om parkeerproblemen in hun buurt op te lossen. Hiervoor hebben ze vorige week een brief van de gemeente ontvangen. Het voorstel is gemaakt door bewoners van het Mina Kruseman-erf zelf.

 

 

 

De werkgroep van actieve bewoners stelt voor om 34 extra parkeerplaatsen aan te leggen op het erf. Dat betekent wijzigingen op acht plekken in de buurt. Alle erfbewoners kunnen stemmen op deze negen plekken.Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat alle bewoners van het erf zich uitspreken over het voorstel. Als minstens 25% van de stemgerechtigden stemt, ziet het college de uitslag als een zwaarwegend advies.De uitslag van de stemming is medio januari bekend.

 

Bewonersparticipatie
Bewoners in Stadspolder stemden tijdens Burgers aan Zet in 2009 op de wijkbegroting. Uit de reacties bleek dat op een aantal erven, waaronder het Mina Kruseman-erf, sprake is van parkeerproblemen. De gemeente nodigde in augustus alle bewoners van het erf uit om samen oplossingen te vinden voor de parkeerproblemen.Een werkgroep met actieve bewoners ging aan de slag om de parkeerproblemen in kaart te brengen. Op diverse tijden liepen werkgroepleden schouwrondes door de buurt om te bepalen waar en wanneer de parkeerdruk het hoogst was. Op basis van alle bevindingen en de reacties op de inloopavond hebben zij een ontwerp met mogelijke oplossingen gemaakt. Dit ontwerp is nu in stemming gebracht.De gemeente Dordrecht had in dit proces een adviserende en faciliterende rol.

 

Open bestuursstijl
De werkwijze Bewoners aan Zet sluit nauw aan bij de wens van het college om bewoners actief te betrekken bij onderwerpen uit hun directe leefomgeving en gebruik te maken van hun kennis en ervaringen. Een open bestuursstijl is één van de speerpunten van het college.Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/stadspolders