(update)Fractieleden Beter voor Dordt stappen op

 

Twee fractieleden van Beter voor Dordt trekken zich per direct terug uit de fractie. Het gaat om Nancy Witsen Elias-Kool en Diana Kensenhuis.Ze voeren persoonlijke redenen aan voor hun vertrek en willen geen verdere toelichting geven. Witsen Elias en Kensenhuis gaan samen verder als zelfstandige fractie.

 

 

 

 

 

Verbaasd
De fractie van Beter voor Dordt is hoogst verbaasd over het vertrek van de twee dames. Op politiek vlak is er volgens de partij geen verschil van mening. Ook het coalitieakkoord zou de twee niet in de weg hebben gestaan. Witsen Elias en Kensenhuis hebben een overleg met de fractievoorzitter en wethouders van de partij geweigerd. Binnen Beter voor Dordt is er dan ook geen begrip voor hun vertrek.Na de laatste verkiezingen vormde Beter voor Dordt samen met VVD en CDA een coalitie van 23 zetels. Dat zijn er nu dus nog 21. Het college van burgemeester en wethouders behoudt daarmee een meerderheid in de gemeenteraad.

 

Verplichtingen
Kensenhuis en Witsen Elias stappen uit de partij maar geven de zetels in de gemeenteraad dus niet terug. De Gemeentewet staat dat toe. De fractie vindt dat kiezers voor het programma van Beter Voor Dordt hebben gekozen en niet specifiek voor deze raadsleden. Zij zullen zich daarom ook de komende tijd bewust moeten zijn van de verplichtingen die zij hebben tegenover de kiezers en de coalitie door hun eerdere verbondenheid aan Beter Voor Dordt, vindt de partij.

 

 

Bron en tekst:Rtv rijnmond