PvdA wil sterke lobby voor behoud intercity’s

DORDRECHT – De fractie van de PvdA in de Drechtsteden wil dat het Drechtstedenbestuur zich gaat inzetten voor het behoud van de intercity’s in Dordrecht. “We kunnen niet veel meer hebben, wat de ontmanteling van voorzieningen betreft”, zo meent de fractie. De NS is van plan om de intercitytreinen over het traject van de Hoge Snelheids Lijn (HSL) te sturen. Dit zou betekenen dat de treinen via Rotterdam direct naar Breda rijden en niet meer stoppen op het station in Dordrecht.

 

 

 

In de Drechtraad van dinsdagavond brengt de PvdA een motie in waarin de partij de Drechtraad en het Drechtstedenbestuur oproepen een brief op te stellen aan het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en aan de NS. “Met daarin de urgentie van het vasthouden aan minstens het huidige aantal intercitytreinen”, benadrukt de fractie. “Onze intercitystatus met ruim voldoende intercitytreinen in beide richtingen is onlosmakelijk verbonden met een verdere positieve groei van de Drechtsteden.”

 

 

 

Afhankelijk van bereikbaarheid
De partij vindt dat de regio een stevige intercitystatus nodig heeft. “Het is een belangrijke reden voor bedrijven en organisaties om zich hier te vestigen en voor mensen om hier te gaan wonen. De Drechtsteden zijn bezig hun sociaal-economische positie in de Randstad te verstevigen. Om uit te kunnen groeien tot een krachtige regio in de Zuidvleugel van de Randstad zijn de Drechtsteden praktisch volledig afhankelijk zijn van een goede bereikbaarheid, met name ook via intercity’s.” Ook gaat de PvdA lobbyen bij de eigen PvdA Tweede Kamerfractie.

 

Bron en tekst:Dordt centraal