Schitterende muziek in kunstkerk

 

Oude melodieën en elektronische klanken gaan best samen. Dat bewijst het muziekgezelschap Arifa met een programma van muziek uit Arabië, Anatolië en de Balkan. Zaterdag 11 december nemen de vier leden van Arifa (afkomstig uit Babylon, Istanbul, Bucharest en Amsterdam) het publiek mee op een vertrouwde en avontuurlijke muzikale reis.

 

 

 

 

Originele composities en oude melodieën van Arabië, Anatolië en de wereld van de Balkan worden gecombineerd met live elektronische en eigentijdse geïmproviseerde muziek. Onbeschrijfelijk briljant en uniek staat voor dit onconventionele kwartet dat in 2010 in Amsterdam werd opgericht. De Volkskrant bekroonde zowel het debuut van Arifa in het Bimhuis als de debuut CD “Beyond Babylon” met 5 sterren. Het prestigieuze magazine Mixed World Music bekroonde deze CD in het genre van de Wereldmuziek als het beste album van 2010.

 

Bezetting:
Mehmet Polat, ud en zang,Osama Abdulrasol, kanun Alex Simu, sax, klarinet en live laptop Sjahin Dyring, Afro Anatolische percussie.

Werelds & Jazz, aanvang 20.00 uur, entree € 12,50 / € 10,00 met korting, inclusief een kop koffie of thee. www.kunstkerkdordrecht.nl