Nieuwe parkeertarieven op Sportboulevard en Gezondheidspark

 

DORDRECHT – Bezoekers van de Sportboulevard en het Gezondheidspark gaan met ingang van januari doordeweeks meer betalen voor het parkeren. In het weekend en ‘s avonds wordt het parkeertarief juist aantrekkelijker. (Foto: Thymen Stolk)

 

 

 

Sporters en andere bezoekers betalen vanaf 1 januari 2012 in het weekend en in de avonduren (van18.00tot03.00uur) in plaats van een euro per uur 2 euro per bezoek. Met dit voorstel wil het gemeentebestuur het bezoek aan de Sportboulevard stimuleren. Het normale parkeertarief bij de Sportboulevard en het Gezondheidspark wordt echter in het nieuwe jaar verhoogd van een euro naar 1,30 euro per uur. Sportwethouder Reynvaan denkt dat het nieuwe weekend- en avondtarief een stimulans kan geven aan het sportcomplex. “Voor sportbonden en clubs is het daarmee een nog aantrekkelijkere accommodatie voor grote evenementen”, stelt ze. De wethouder erkent dat de recreatieve gebruiker van de Sportboulevard op doordeweekse dagen overdag meer betaalt dan nu. “Het is een uitdaging voor exploitant Optisport om voor deze groep met aantrekkelijke regelingen te komen, bijvoorbeeld met combikaarten voor entree en parkeren.”

 

Compensatie

 

Sinds de opening van de Sportboulevard in september 2010 geldt er een parkeertarief van 1 euro per uur, zowel voor het parkeerterrein als voor de parkeergarage. Voor de sportverenigingen die gebruik maken van de Sportboulevard is een compensatieregeling afgesproken die zou lopen tot augustus 2012. Uit de evaluatie van die regeling is gebleken dat deze niet afdoende is. Verenigingen hebben te maken met een terugloop van het aantal leden en zien bovendien dat ouders en andere bezoekers niet meer komen of minder lang blijven. Ook het recreatief zwemmen blijft achter bij de verwachtingen, mede doordat zwemmers uitwijken naar andere baden waar niet betaald hoeft te worden voor parkeren. Met de nieuwe tarieven voor de avonden en het weekend hoopt het college van B&W hier een kentering in te brengen. De eerste 15 minuten parkeren, voor halen en brengen, blijven gratis.

 

Extra kosten
Het gemeentebestuur stelt ook een nieuwe regeling voor (top)sporters en kaderleden van sportverenigingen voor. Daarvoor wil zij 25.000 euro per jaar beschikbaar stellen. Een even groot bedrag moet vrijgemaakt worden voor een oplossing van de parkeerproblemen bij de De Sitterstraat en omgeving, waar de parkeerdruk erg hoog is sinds de invoering van betaald parkeren op het Gezondheidspark. Door de kortingsregeling vervalt de compensatieregeling voor de verenigingen al per 1 januari. Alle maatregelen bij elkaar kosten de gemeente naar verwachting 382.000 euro, ruim 100.000 euro meer dan de gemeenteraad onlangs beschikbaar heeft gesteld. Het college hoopt echter dat dit in de praktijk lager zal uitvallen doordat het bezoek aan de Sportboulevard stijgt.

 

Bron en tekst:Dordt centraal