Gemeente Dordrecht wil om tafel met Dordtse manege

De gemeente Dordrecht wil met het bestuur van de Dordrechtse Manege om tafel om de problemen op te lossen. Dat heeft de Dordtse VVD-wethouder Jasper Mos maandagochtend gezegd op Radio Rijnmond.De gemeente heeft het huurcontract van de Dordrechtse Manege per 1 juni 2012 opgezegd. De manege is te koop voor 550.000 euro, maar dat bedrag kan de manage niet opbrengen.

 

 

 

 

Het bestuur van de Dordrechtse Manege gaat dinsdagavond voor het stadskantoor van Dordrecht protesteren tegen de beëindiging van het huurcontract. De manege heeft nog geen alternatieve locatie gevonden en is bang dat dit de ondergang van de vereniging betekent.Ruim drie jaar geleden dreigde er ook al sluiting. De manage mocht het gebouw toen voor vier jaar huren. De driehonderd leden tellende club stak destijds 150-duizend euro en veel tijd van vrijwilligers in een opknapbeurt, maar is er nog steeds voor 350-duizend euro aan achterstallig onderhoud.

 

Dinsdagavond is op het stadskantoor van Dordrecht een raadsvergadering. Het bestuur van de Dordrechtse Manege wil met zoveel mogelijk mensen en paarden protesteren tegen de beslissing van de gemeente.

 

 

Bron en tekst:Rtv rijnmond