Politieke steun voor manege

 

DORDRECHT – Het nieuws dat de gemeente het gebouw en de grond aan de Spirea 1 wil verkopen en dus het huurcontract met de Vereniging Dordrechtse Manege heeft opgezegd, houdt ook de politiek deze week volop bezig. De PvdA laat in een persbericht weten geen noodzaak tot verkoop van de manege te zien.

 

 

 

De Vereniging zou de manege dus gewoon moeten kunnen blijven huren, concludeert de partij. “De Manege zegt het perceel en het pand graag te willen kopen, maar in deze tijd niet over voldoende middelen te kunnen beschikken. Ook zou het college niet willen herstructureren, want het is beschermd stadsgezicht. De PvdA grijpt terug op haar standpunt in de vorige periode. Wij waren ervoor dat het pand voorlopig kon worden gehuurd door de manege tot het moment dat er concrete bouwplannen waren voor deze locatie. Wij zijn tegen verkoop nu omdat de noodzaak niet aanwezig is (geen concrete bouwplannen) en de club geen eerlijke kans krijgt om te kopen. De PvdA is er voor het voor de komende vijf jaar door te verhuren, onderhoud te plegen en over vijf jaar opnieuw te beoordelen of verkoop noodzakelijk is; noodzakelijk in het kader van bouwplannen of noodzakelijk in het kader van de gemeentekas.”

 

Wethouder Piet Sleeking liet donderdagavond in een twitterbericht weten dat hij veel mails had ontvangen over de manege.”Inzet college: behoud manege voor een redelijke prijs + monumentenstatus.”

 

 

 

Bron en tekst:Dordt centraal