Rabo Re-Create Festival 2011

 

Op zaterdag 10 december van 19.00 – 23.30 uur vindt het Rabo Re-Create Festival 2011 plaats. Een gratis festival vol fashion, kunst, graffiti en de beste muziek op een unieke locatie: het Dordrechts Museum. Het festival verbindt kunst met hedendaagse jongerencultuur. Als hoofdact staat een optreden van DJ Quintino op de agenda. Hij gaat er voor zorgen dat het dak er af gaat!Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor de Drechtsteden.

 

 

 

 

Gemeente Dordrechtwilde al langere tijd een mooi cultureel evenement voor deze doelgroep organiseren,daarom heeft zij een subsidie toegekend aan dit festival. Rabobank Drechtsteden heeft samen met de BOD groep, het Dordrechts Museum en 7 jongeren van 14 t/m 17 jaar uit de Drechtsteden invulling gegeven aan het evenement. Met als resultaat het samenbrengen en verbinden van het nieuwe met het oude. We hebben een nieuw evenement gecreëerd (Re-Create) waarbij kunst en de stijlvolle omgeving van het museum worden gekoppeld aan de hedendaagse jongerencultuur.Rabobank Drechtsteden vindt het vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid belangrijk om iets te kunnen betekenen voor de jongeren uit de Drechtsteden.Daarnaast moet het evenement Re-Create een positieve bijdrage leveren aan de mindset van jongeren in relatie tot de Rabobank en kunst & cultuur.

Hoe ziet de avond eruit?
Er zijn veel gave activiteiten. Zo krijgen de jongeren in de tuin van het museum een spoedcursus graffiti, staat een team van professionele visagisten klaar voor een vette make-over en biedt ‘Lounge with Art’ een heel relaxte rondleiding door de wereld van de kunst. En of dit alles niet genoeg is zorgen DJ Quintino, D’Fault en Zawdi MC voor de beste party van 2011!

 

 

Jongeren kunnen zich aanmelden via www.rabobank.nl/drechtsteden Het Rabo Re-Create Festival 2011 wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Drechtsteden en meer informatie is te vinden op bovengenoemde website, Facebook (facebook.com/raborecreate) en Twitter (twitter.com/raborecreate