Mogelijk einde Dordrechtse Manege

 

DORDRECHT – De teleurstelling is groot bij de Vereniging Dordrechtse Manege. Ze kreeg dinsdag te horen dat het huurcontract wordt opgezegd. De gemeente heeft besloten het gebouw, en bijbehorende grond, openbaar te verkopen. Hoewel beide partijen al sinds mei aan het onderhandelen zijn, blijkt het financiële gat tussen de twee onoverbrugbaar.

 

 

 

Voorzitter John de Vries van de vereniging is dinsdag compleet uit het veld geslagen door het nieuws. “De gemeente heeft een puur zakelijk besluit genomen”, concludeert hij. Het gebouw aan de Spirea 1 gaat nu in de verkoop. Dit betekent het einde voor de Vereniging Dordrechtse Manege, die in 2007 werd opgericht en sindsdien veel tijd, energie en geld in de manege stak. “Zes personeelsleden komen op straat te staan. Voor dertig pensionpaarden en twintig manegepaarden moet een andere plek worden gevonden. En die plek is er echt niet in Dordrecht! Bijna driehonderd kinderen en volwassenen kunnen niet meer paardrijden en ook de opleiding Paard & recreatie van Het DaVinci college zal ophouden te bestaan”, somt de voorzitter op. Hij is op dinsdag zeer aangeslagen door het nieuws. “Vandaag zijn we erg emotioneel. Ik moet zes mensen vertellen dat hun baan op de tocht staat, maar morgen hebben we onze vechtlust terug.” Het contract van de Vereniging Dordrechtse Manege loopt tot midden 2012. Ontruiming van de manege en verkoop van alle spullen zal over enkele maanden, als de plannen van de gemeente ongewijzigd blijven, beginnen.

 

Bestemming
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de twee partijen financieel te ver uit elkaar liggen. Het gaat om een bedrag van enkele tonnen. De Spirea 1 heeft een recreatieve, sub manege bestemming. Zoals het bestemmingsplan er nu ligt, zou er dus weer een manege op de locatie moeten komen.

 

Bron en tekst:Dordt centraal