Lichaam Mallebos van Farida Zargar

 

SPIJKENISSE – Het stoffelijk overschot dat vrijdag werd gevonden in het Mallebos in Spijkenisse is van de vermiste Farida Zargar. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag bekendgemaakt. Zargar is geïdentificeerd aan de hand van gebitsgegevens.

 

 

 

 

 

 

De vrouw verliet op de fiets haar werk op 5 augustus 2010. Ze kwam nooit thuis aan. Haar lichaam werd uiteindelijk gevonden op een plek die donderdag werd aangewezen door de 34-jarige man uit Spijkenisse. Hij wordt verdacht van ontvoering van Farida met de dood tot gevolg. De politie had hem uit zijn cel gehaald en naar het bos gebracht.Het lichaam mist een voet. Dat lichaamsdeel blijkt woensdag te zijn gevonden onder een schuur achter een woning in de Venusstraat in Spijkenisse. De politie deed daar onderzoek na een melding dat er mogelijk iets onder de grond zou liggen.

 

De politie had eerder in het bos in Spijkenisse gezocht naar Farida. Het Mallebos ligt op de fietsroute naar haar werk. Het rechercheteam dat haar vermissing onderzocht, kwam opnieuw bijeen nadat in de woning aan de Venusstraat Farida’s tas werd gevonden. De politie was die woning half oktober binnengevallen voor een andere zaak, een bedreiging met vuurwapen.Naar aanleiding van de doorzoeking werden twee mannen aangehouden, onder wie de 34-jarige Spijkenisser. In zijn kamer lag de tas van Farida. Eind oktober werd de man opnieuw aangehouden, deze keer op verdenking van ontvoering met de dood als gevolg. Onderzoek wees uit dat de vermiste vrouw mogelijk begraven zou liggen in het Mallebos.Hoe Farida Zargar is omgebracht, is nog niet duidelijk. Bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag vindt nog steeds onderzoek plaats op het lichaam.

 

Bron en tekst:Telegraaf