Lichaam gevonden in zaak-Farida

SPIJKENISSE – Bij een grote zoekactie in de vermissingszaak rond Farida Zargar is vrijdag in het Mallebos in Spijkenisse een stoffelijk overschot gevonden. Het lichaam mist een voet. Het gaat zeer waarschijnlijk om het lichaam van Farida Zagar, de 22-jarige vrouw die sinds 5 augustus vorig jaar wordt vermist.

 

 

 

 

 

 

 

Het Openbaar Ministerie wil daarover nog geen definitieve uitspraken doen, maar zegt wel er ernstig rekening mee te houden. DNA-onderzoek moet definitief uitsluitsel geven, zei een woordvoerster.Op een plek die donderdag werd aangewezen door de 34-jarige verdachte Patrick S. in deze zaak, werd sinds vrijdagochtend gegraven. Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en specialisten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn betrokken bij het onderzoek.
Woensdagochtend werd er al gezocht onder de schuur van de verdachte in zijn tuin. Daarbij werd toen al een voorwerp gevonden, waarvan het OM nu heeft gemeld dat dat een voet was.

 

Vermist
Farida Zargar wordt sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Zij vertrok die dag aan het einde van de middag van haar werk en is sindsdien spoorloos.In verband met de verdwijning van de toen 22-jarige vrouw zit een 34-jarige man uit Spijkenisse vast. Hij wordt verdacht van ontvoering dan wel diefstal met de dood tot gevolg. Zijn voorarrest is dinsdag met 30 dagen verlengd.De man kwam in beeld als verdachte in deze zaak nadat hij was opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging. Naar aanleiding daarvan werd de woning in de Venusstraat doorzocht.In de woning in de Venusstraat, waar de verdachte verbleef, zijn eerder onder meer een tas en het paspoort van de vermiste vrouw gevonden. Woensdag startte de politie een nieuw onderzoek en een graafactie in de tuin van de verdachte.

 

Bron en tekst:Telegraaf