Verdachte wijst plek aan in Mallebos

 

 

SPIJKENISSE – Verdachte Patrick S. in de verdwijningszaak van Farida Zargar heeft een plek aangewezen in het Mallebos, wat mogelijk het graf van Farida is. De politie heeft op de bewuste plek gezocht, maar de zoektocht inmiddels gestaakt.

 

 

 

 

Er wordt niet uitgesloten dat Farida daar daadwerkelijk begraven ligt, maar de invallende duisternis belemmert de politie om zorgvuldig te werk te gaan. Het onderzoek wordt vrijdag voortgezet, zo heeft het Openbaar Ministerie laten weten.Volgens het OM is het nog niet duidelijk wat er op de plek begraven ligt. Het opsporingsteam was donderdag bezig te locatie nauwkeurig te onderzoeken en af te graven om eventuele sporen niet verloren te laten gaan, aldus het OM.

 

Aangewezen
S. werd donderdagmiddag, verborgen onder een capuchon, vanuit een politiebusje het bos in geleid. Hij heeft daar onder bewaking van enkele rechercheurs drie minuten rondgelopen en de plek aangewezen. Nadat hij de plek had aangewezen, wat enkele minuten duurde, werd hij weer afgevoerd. Mogelijk heeft de plek met de verdwijning van Farida te maken.De politieactie in het bos vond sinds donderdagochtend plaats op basis van specifieke aanwijzingen. Ook het NFI is weer ter plaatste om te assisteren bij de zoektocht. De politie is nu aan het graven op de plek die S. heeft aangewezen en rondom de plek zijn hekken geplaatst.

 

Verdwijning
In hetzelfde bos werd na de verdwijning van Farida in augustus 2010 al een aantal keer eerder gezocht. Toen werd een aantal eigendommen van de 22-jarige vrouw gevonden, waaronder haar fiets en een sleutelbos.Het onderzoek naar de verdwijning van de vrouw werd nieuw leven ingeblazen na de arrestatie vorige maand van de 34-jarige Patrick S. uit Spijkenisse. Dat gebeurde nadat de politie de tas van Farida had gevonden in een woning in Spijkenisse waar de man verbleef. De man zit in voorlopige hechtenis op verdenking van ontvoering de dood tot gevolg hebbend.In de woning aan de Venusstraat deed de politie een aantal doorzoekingen. Woensdag is er gegraven onder de schuur bij de woning. De politie vond toen een voorwerp dat „van belang zou kunnen zijn in het onderzoek”, zo liet het OM woensdagavond weten.

 

 

Bron en tekst:Telegraaf