Dordt Centraal foto in Diep-boek

 

DORDRECHT – Een foto van Dordt Centraal fotograaf Thymen Stolk is opgenomen in het boek Van ijzeren kast tot hamam, topstukken uit het archief van Dordrecht. Bouchra Azzar, eigenaresse van de Dordtse hamam, nam maandag het eerste exemplaar in ontvangst.

 

 

 

 

De foto die fotograaf Stolk vorig jaar van haar nam voor Dordt Centraal ontving de meeste stemmen toen het archief aan alle Dordtenaren vroeg welk item een plekje in het archief verdient.

 

De 55 topstukken uit het rijke Dordtse verleden die geselecteerd werden voor de tentoonstelling Collector’s items. Verhalen uit 125 jaar Dordts archief vorig jaar in Het Hof, zijn gebundeld in het boek. Diep neemt de lezer mee naar de schatkamer van de stad en regio. De ijzeren kast, waarin in de middeleeuwen de belangrijkste Dordtse archiefstukken werden bewaard, het stadsrecht van 1220, de bul van paus Innocentius VI, de schoolplaat van de Synode, het offerblok van de Augustijnenkerk, de laatste brief van Johan de Witt, de Dordrechtsche Courant van 1789, een kluisdeur van Lips, de lantaarn van het oude postkantoor en een stukje klei van het DFC-veld aan de Markettenweg passeren de revue.

 

 

 

Vijftien Diep-medewerkers maakten zelf de selectie uit het zeven kilometer archiefmateriaal en schreven de toelichtende teksten. De foto van Thymen Stolk maakt het boek compleet.Van ijzeren kast tot hamam is vanaf 11 november te koop in Het Hof, bij de balie van de studiezaal (Stek).De prijs bedraagt 17,95 euro.

 

 

Bron en tekst:Dordt centraal