Fusie politiekorpsen voorlopig van de baan

 

De politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid gaan voorlopig nog niet samen. Het wetsvoorstel dat uiteindelijk tot een nationale politie moet leiden, moet nog door zowel de Eerste als de Tweede Kamer worden behandeld.

 

 

 

 

 

 

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam verwacht niet dat de wetgeving voor 1 januari klaar is. “Vooropgesteld, ik ben geen voorstander van de nationale politie, maar die komt er wel, want dat is de realiteit van de politiek in Den Haag. Het overleg met collega Brok uit Dordrecht verloopt goed. We hebben alle voorzieningen getroffen, zodat het moment dat de nationale politie een feit is we direct kunnen schakelen.”

 

Niet blij met caviapolitie

De introductie van de nationale politie heeft volgens de Rotterdamse burgervader ook zijn slechte kanten: “Ik ben niet blij dat we er honderden agenten op achteruit gaan. Daarnaast moeten we nog eens 50 politiemensen gaan opleiden als dierenpolitie. Blijkbaar is dat belangrijker dan het oplossen van roofovervallen. Ik zie liever dat de minister ons dwingt 50 mensen toe te voegen aan de overvallenteams. Wij wilden het graag oplossen met stadswachten, maar dat bleek onbespreekbaar voor het kabinet, vooral voor gedoogpartner PVV.”

 

Wanneer onbekend

Het is nog niet duidelijk wanneer de fusie tussen de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid een feit is. “Ik heb altijd geleerd dat nieuwe wetgeving op 1 januari of op 1 juni ingaat, vanwege gebroken boekjaren, maar ik heb het gevoel dat dit kabinet februari, maart of april ook geschikt vindt.”

 

 

Bron en tekst:Rtv rijnmond