Make-over voor cliënten Gemiva-SVG

 

DORDRECHT – Zeven cliënten van Gemiva-SVG werden gisteren onder handen genomen door studenten van het Da Vinci leerbedrijf Verstand van Haarzaken. Zij konden genieten van een volledige make-over en een manicurebehandeling.

 

 

 

Ze waren er heel enthousiast over”, vertelt Gabriëlle Tielenburg, docent Nederlands bij Verstand van Haarzaken. “Ook voor de studenten was het best spannend. Ze hadden geen speciale voorbereiding gekregen voor het werken met jongeren met een beperking, maar het ging allemaal vanzelf.” De zeven uitverkorenen ondergingen een volledige metamorfose. Ze konden genieten van een complete haarbehandeling: wassen, föhnen en stylen. Een visagist verzorgde de make-up en tot slot werden hun handen en nagels nog verzorgd.

 

Project Samen
De metamorfoses zijn onderdeel van het Project Samen. Het project is bedoeld om de integratie van jongeren met een beperking te bevorderen. Het wordt bekostigd met het afscheidscadeau van een ambtenaar van de gemeente. De gemeente vulde het bedrag aan met een subsidie, zodat er meer activiteiten van kunnen worden uitgevoerd door medewerkers van de Gemiva-SVG Groep.

Bron en tekst:Dordt centraal