Zoektocht naar bewijs moord ‘tattookiller’

SCHIEDAM – Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is dinsdag aan de Noordvest in Schiedam op zoek naar bewijsmateriaal in de zaak rond de vermoorde Onno Kuut. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gemeld. Het KLPD is met tientallen mensen aanwezig, onder wie duikers die het water aan de Noordvest doorzoeken.

 

 

 

 

Kuut zou lid zijn geweest van de zogenoemde tattookillers, een bende die zich met huurmoorden bezig zou houden. Het lichaam van de vermoorde Kuut werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. De moord op Kuut houdt mogelijk verband met de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor. Zij werden op 4 februari langs de A4 bij Leiderdorp doodgeschoten. Kuut was een bekende van Chakor en zou die dag een afspraak met hem hebben gehad.

De tattookillers danken hun naam aan een grote tatoeage van Chinese tekens die zij op hun rug hebben. Deze zou ‘wees daadkrachtig’ betekenen.De zaak tegen drie andere vermeende bendeleden rond de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Marlon D. wordt volgend jaar behandeld.

Bron en tekst:Telegraaf