Bouwgerelateerde bedrijven bundelen hun krachten

 

DORDRECHT – Een flink aantal bouwgerelateerde bedrijven uit Dordrecht en omgeving heeft zich verenigd in Bouwteam Dordrecht. Ze maken gebruik van elkaars kennis en contacten en staan zo samen sterker. Op donderdag 10 november komt de hele club bij elkaar voor een introductieborrel in de Business Lounge van FC Dordrecht. Jeffrey de Visser van Eurodecor, één van de initiatiefnemers van Bouwteam Dordrecht, verwacht zeker tweehonderd bezoekers.

 

 

 

 

 

 

De Visser van Eurodecor, Ahmed Margouon van timmerbedrijf Yasbouw en Leen Overduin van Syntec 2000 stonden aan de basis van Bouwteam Dordrecht. “We komen elkaar regelmatig tegen bij allerlei gelegenheden en het idee voor de samenwerking ontstond”, zegt De Visser. Er bleek veel belangstelling voor te bestaan, want veel bedrijven die van het initiatief hoorden, meldden zich spontaan aan. Ze kunnen ervaringen uitwisselen, maar elkaar ook introduceren bij opdrachtgevers. De Visser: “Als ik bijvoorbeeld een aanvraag krijg, kan ik in het bouwbestek zien wat die opdrachtgever nog meer nodig heeft. Dan kan ik weer andere bedrijven uit het Bouwteam voordragen.” De eerste resultaten zijn al te melden, dus het concept blijkt een slimme zet. Maandelijks komt het Bouwteam bijeen om ervaringen uit te wisselen. Regelmatig komen er sprekers langs die hun kennis delen met de ondernemers. “En het leuke is dat die zich vaak meteen aansluiten”, zegt De Visser. “Zo ging dat bij een spreker van Web Advocaten en ook de Rabobank Drechtsteden besloot na een spreukbeurt meteen als sponsor bij de club te komen.”

 

 

Aanmelden
Op de bijeenkomst van donderdag 10 november, van 17.00tot 21.00uur bij FC Dordrecht, is er een presentatie door Jack van den Ameele van Syntens namens de Kamer van Koophandel en houdt Frans Derksen een praatje. Dirk Jan XL verzorgt een kaasproeverij en BMW Dubbelsteyn presenteert zijn nieuwste modellen. Het openingswoord wordt verzorgd door wethouder Bert van Burgt. De bijeenkomst is de ideale gelegenheid voor ondernemers om hun netwerk uit te breiden. Veel aannemers, architecten, opdrachtgevers en onder meer beleidsmakers uit de zorgsector zijn uitgenodigd. Bouwgerelateerde bedrijven kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden via info@bouwteamdordrecht.nl. Het plan is om jaarlijks een dergelijk evenement te organiseren.

Bron en tekst:Dordt centraal`