Woonlocatie Gemiva-SVG Groep in Thureborgh succes

Eind 2010 namen twaalf mensen met een lichamelijke beperking hun intrek in een vleugel van zorgcentrum Thureborgh in Dordrecht. Op zaterdag was de officiële opening van woonlocatie Weizigtpark van de Gemiva-SVG Groep en ontvangen de bewoners van de woonlocatie hun buren.

 

 

 

 

“Een jaar geleden werd het plan gelanceerd om de begane grond van een vleugel van Thureborgh om te bouwen tot een woonlocatie voor onze cliënten”, vertelt Astrid van Tricht, locatiehoofd van Weizigtpark. “Ik begrijp de onrust die dat toen het teweeg bracht. Om het plan mogelijk te maken moest een aantal bewoners van Thureborgh intern verhuizen. Dat is ingrijpend. Gelukkig is dit naar tevredenheid verlopen. De relatie tussen onze woonlocatie en Thureborgh is goed. Onze bewoners wonen naar hun zin en maken regelmatig gebruik van activiteiten die er in Thureborgh plaats vinden, zoals zingen en bingo. Een aantal cliënten van de dagbesteding van de Gemiva-SVG Groep helpt overdag al enige tijd het winkeltje van Thureborgh, dus helemaal vreemd zijn wij niet voor elkaar.”

Wachtlijst
Woonlocatie Weizigtpark is gerealiseerd omdat de Gemiva-SVG Groep een lange wachtlijst heeft. Thureborgh kampt tegelijkertijd met een aantal leegstaande woningen door de op handen zijnde nieuwbouw aan de Nassauweg op de plaats van het voormalige politiebureau. Op deze plaats komen 51 zorgappartementen voor Thureborgh. Daarnaast komen er op het huidige terrein 20 nieuwe zorgappartementen en 30 verpleeghuisplaatsen. Hierdoor is er minder belangstelling om in het huidige Thureborgh te komen wonen. “De Gemiva-SVG Groep huurt nu enkele jaren 24 kleine appartementen van Thureborgh. Deze zijn met eenvoudige ingrepen omgebouwd tot 12 ruime appartementen. Ze liggen op de begane grond meteen links naast de hoofdingang van Thureborgh aan de Mauritsweg. Op den duur verhuizen de bewoners naar andere en nieuwe woonlocaties van de Gemiva-SVG Groep in de regio. Tot het zover is wonen zij hier. Het is een prachtige locatie aan de rand van een mooi park. Vlakbij zijn er winkels en je bent zo in het centrum van Dordrecht.

Bron en tekst:Gemiva-SVG groep