Herdenkingsconcert in de Grote Kerk

 

DORDRECHT – Na de indrukwekkende eerste editie van het Herinneringsconcert in de Grote Kerk, vorig jaar november, organiseert Yarden&Verkaik Uitvaartzorg op 28 oktober opnieuw deze bijzondere bijeenkomst. Een avond van herinnering, bemoediging en ontmoeting`, met dit jaar als thema ‘Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde’, naar het lied van Bram Vermeulen.

 

 

 

“De reacties op het concert van vorig jaar waren hartverwarmend”, vertelt Mirjam Verkaik. “Reden genoeg om er een traditie van te maken.” Het gratis toegankelijke concert is bedoeld voor iedereen die in het afgelopen jaar, maar ook langer geleden, een dierbare zijn verloren. Er is tijdens de avond veel ruimte voor luisteren, delen, warmte en respect, maar ook voor verdriet en herinnering. Ontmoeting en saamhorigheid zijn de belangrijkste thema’s. Ten opzichte van vorig jaar is er meer ruimte voor rust en aandacht voor elkaar in het programma. Iedereen kan al vanaf 19.30 uur, een half uur voor aanvang van het concert, naar de kerk komen voor koffie en om te acclimatiseren.

Herdenkingsmomenten
Bij de ingang van de kerk krijgen bezoekers een steen en een stift. Zij kunnen de steen met persoonlijke boodschap erop in een symbolische rivier in de kerk leggen. Na afloop kunnen ze de steen meenemen. De avond bestaat uit muzikale (harp, piano, orgel, trompet, een sopraan en een tenor) en gesproken bijdragen. Tussendoor zijn er meerdere herdenkingsmomenten. Aanwezigen kunnen vooraf de naam van een overleden dierbare doorgeven. Deze namen worden tijdens de avond opgelezen. “Het meest indrukwekkende moment van de avond”, ervoer Verkaik vorig jaar. De namen kunnen vooraf schriftelijk worden doorgegeven bij Yarden&Verkaik, Toermalijnring 1020, 3316 LC Dordrecht. Het kan ook telefonisch (tel. 7110201 of 06-19472815) of via e-mail ( HYPERLINK “mailto:mirjam.verkaik@yarden.nl” mirjam.verkaik@yarden.nl).

Het gratis toegankelijke concert in de Grote Kerk van Dordrecht begint vrijdag 28 oktober om 20.00 uur.

Bron en tekst:Dordt centraal