Veel spektakel rond intocht Sint

 

DORDRECHT – De landelijke intocht van Sinterklaas in Dordrecht komt met rasse schreden dichterbij. De Pakjesboot arriveert op zaterdag 12 november om 12.30 uur in de Wolwevershaven. Vervolgens maakt de Sint, vergezeld door tientallen Pieten, een rondtour door de binnenstad die eindigt op het Scheffersplein.

 

 

 

 

Tijdens zijn rijtour door de binnenstad maakt de Sint verschillende stops. Langs de route zijn diverse podia, waar gedurende de hele dag optredens plaatsvinden en activiteiten worden georganiseerd. Ook staan overal grote tv-schermen waarop de intocht en de rijtour van de Sint live te volgen zijn. Zorg dat je het Dordtse Sinterklaas Welkomstlied luidkeels kunt meezingen. Dan wordt het voor de Sint en voor jezelf ongetwijfeld een onvergetelijke dag!

Veel activiteiten

In de tuin van de Grote Kerk kunnen kinderen op de grote dag vanaf10.30uur meedoen met allerlei sportieve activiteiten. Als het moment is aangebroken dat Sinterklaas langskomt op zijn trouwe paard Amerigo maken tientallen Pieten maken een spectaculaire entree. Daarvoor moet goed de toren van de Grote Kerk in de gaten gehouden worden…Wie volop wil swingen, dansen en zingen moet op het Stadhuisplein zijn. Vanaf10.00uur kan daar genoten worden van zumba-muziek, Jong Jubal en dance-optredens van OKK Dance. Natuurlijk maakt Sinterklaas hier ook een stop, waarna hier direct het optreden van de Pietentoppers van start gaat. Vanaf14.00uur kunnen Pieten in de dop er meedoen aan de Pietentalentenjacht. De rijtour die Sinterklaas door de binnenstad van Dordrecht maakt, eindigt op het Scheffersplein. Vanaf10.30uur vinden hier talloze optredens plaats en worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Rond13.15uur arriveert de Sint op het Scheffersplein en alle aanwezige kinderen zullen hem verwelkomen met het Dordtse Sinterklaas Welkomstlied. Duizenden ballonnen worden vervolgens de in de lucht gelaten. Ook nadat Sinterklaas is vertrokken is er geen reden al naar huis te gaan. Vanaf14.00uur zijn er optredens van Wipneus en Pim en Coole Piet Diego.

Sinterklaasstickerboek
Voor de intocht is er een speciaal Sinterklaas speelboek gemaakt. Hierin staan allerlei leuke opdrachten en spelletjes. In het Sinterklaasboek ontbreekt een aantal Pietjes dat nog in het boek geplakt moeten worden. Deze Pietjes-stickers kunnen gespaard worden bij deelnemende winkeliers. Deze winkeliers zijn herkenbaar aan het Sinterklaaslogo. Afhankelijk van de aankoop wordt een zakje met stickers cadeau gedaan.

Op www.intochtdordrecht.nl is alle informatie te vinden over 12 november.

 

Bron en tekst:Dordt centraal