Zoeken
Sander V. opgenomen in Pieter Baan Centrum

Sander V, de moordenaar van het Dordtse meisje Milly, is opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij is vorige week in de psychiatrische kliniek aangekomen, zo heeft zijn advocaat woensdag bekend gemaakt.Het onderzoek naar V.’s psyche vindt plaats op diens verzoek en zal in totaal zeven weken duren.

 

 

 

Zaak aangehouden
De hoger beroepszaak tegen Sander V. was tot nu toe aangehouden in afwachting van de observatie in het PBC. De voormalig agent van het korps Rotterdam-Rijnmond is eerder door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar cel en TBS met dwangverpleging voor het ontvoeren, aanranden en vermoorden van de 12-jarige Milly. Justitie had 25 jaar geëist.Na de uitspraak zijn zowel Sander V. als justitie in hoger beroep gegaan. De veroordeelde hoopt van de TBS-maatregel af te komen.Milly uit de Dordtse wijk Sterrenburg verdween vorig jaar spoorloos. Een week later vonden agenten het lichaam van het meisje begraven in de tuin van buurman Sander V.

Bron en tekst:Rtv rijnmond