Tachtig jaar postkamerervaring

DORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis viert vandaag met een receptie het unieke, dubbele 40-jarige jubileum van Tine van ’t Hart-Besseling en Gerrit de Groot. Samen bemensen zij de postkamer.

 

 

 

In dienst sinds respectievelijk 1 september 1971 en 1 oktober 1971. Zij begon na de mulo bij het Gemeenteziekenhuis in de Bankastraat, hij verruilde zijn baan in een verfwinkel voor ‘het Refaja’. Ze ordenen en verwerken voor alle vier de locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis de inkomende, uitgaande en interne post. Directe collega’s zijn ze dus sinds de laatste fusie in 1999. Op hun altijd hectische werkplek, is de opmars van de digitale communicatie nauwelijks merkbaar, zeggen beiden. “De hoeveelheid post blijft al jaren even groot.”
Hoeveel kilo’s of stuks er in ‘tachtig’ jaar door hun handen is gegaan, is een grote gok. “Op een normale dag verwerken wij wel zo’n duizend enveloppen.” Tine: “Het werk ken je op een bepaald moment wel, maar het leuke vind ik dat ik vanuit deze functie iedereen in het ziekenhuis zo’n beetje kan volgen: wie gaat waarheen, waar komen ze terecht?” Gerrit: “Je komt overal in de organisatie, bent vaak op pad, kent iedereen.” In koor: “Ik had nooit veertig jaar op één en dezelfde, gewone afdeling willen werken.

Bron en tekst:Dordt centraal