Leden van Satudarah aangehouden

 

Tijdens een grote politieactie in Rotterdam en Noord-Brabant zijn dinsdag tien leden van motorclub Satudarah aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdagavond bekendgemaakt.

 

 

 

 

De arrestaties hebben te maken met ernstige bedreigingen in de horeca in Breda en met een geweldsincident eind augustus in de gemeente Zundert. Bij dit incident werden twee mensen ernstig mishandeld door vermoedelijk leden van Satudarah. De politieactie richt zich op leden van Satudarah, niet tegen de club zelf, aldus een woordvoerder.

Zes aanhoudingen werden verricht in het clubhuis van Satudarah in Zundert. Twee mensen zijn aangehouden op de A16 tussen Breda en Rotterdam, en twee arrestaties vonden plaats in Breda. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie heeft dinsdagavond op tien plaatsen doorzoekingen gedaan, waaronder in het clubhuis in Zundert. De andere doorzoekingen waren in Tilburg, Halsteren, Bergen op Zoom, Breda en Rotterdam. Bij de actie waren meer dan 100 agenten van de politie Midden- en West-Brabant en het Korps landelijke politiediensten betrokken.

Bron en tekst:Rtv rijnmond