Zoeken
Happy4Kids: positief nieuws over kinderopvang

DORDRECHT-De kinderopvang komt de laatste tijd steeds negatief in beeld. Je leest alleen maar berichten over prijsstijgingen. Gelukkig spelen er in de kinderopvang ook veel positieve zaken.” Aan het woord is Laurens Markesteijn van kinderdagverblijf Happy4Kids aan de Burgemeester de Raadtsingel, recht tegenover het centraal station van Dordrecht. Happy4Kids is ook gevestigd op het Beverwijcksplein in Zorgcentrum Stadswiel.

 

 

 

“De kwaliteit in de kinderopvang wordt steeds beter en de gemeente Dordrecht stimuleert de kinderopvangorganisaties door middel van subsidies om die de kwaliteit nog verder te verbeteren. VVE, voor- en vroegschoolse educatie, is hier een goed voorbeeld van”, vervolgt Laurens Markesteijn. “Kinderdagverblijf Happy4Kids doet hier duidelijk aan mee. Alle pedagogisch medewerksters volgen een opleiding Uk & Puk en het ziet er naar uit dat ze op 12 december van dit jaar allemaal een certificaat gaan krijgen. Spelen is ontdekken en spelen is groeien. Uk & Puk leert baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen. In deze methode volgen de kinderen, anders dan bij andere methoden, al vanaf 0 jaar een programma, als onderdeel van het dagprogramma. Er worden regelmatig observatierapporten van ieder kind gemaakt. Van ieder kind wordt in een apart dossier opgeslagen hoe het kind zich ontwikkelt. Uiteraard worden de ouders regelmatig op de hoogte gehouden.”

Ouderbetrokkenheid

Betrokkenheid van de ouders is heel belangrijk bij Happy4Kids. “Binnenkort willen we gaan kijken hoe we de ouders nog meer kunnen gaan betrekken bij het VVE-programma”, zegt Markesteijn. “In het dagprogramma zitten op een leuke speelse manier educatieve groepsactiviteiten verwerkt en uiteraard willen we weten of de ouders hier thuis iets van merken.” Ook de gemeente wordt natuurlijk goed op de hoogte gehouden, omdat zij het programma subsidieert.

Ouders zijn van harte welkom om eens te komen kijken op één van de locaties van Happy4Kids. Bel voor een afspraak met tel. 6200640 of kijk op happy4kids.nl.

Bron en tekst:Dordt centraal