(Foto’s)Groot politieonderzoek gaande Spijkenisse

De politie denkt nieuwe aanwijzingen te hebben in de zaak van de vermiste Farida Zargar. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdagavond gezegd. Bij een huis in de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse is de politie al sinds donderdagavond bezig met een groot onderzoek.De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen en een vrouw voor straatroof en heling.

 

 

 

Huiszoeking
Bij doorzoeking van de woning aan de Venusstraat, waar de verdachten werden aangehouden, zijn volgens de politie goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vermiste Farida Zargar. Specialisten van het NFI en de forensische opsporing assisteren bij het onderzoek in en om de woning.

Farida wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij op die dag omstreeks 17.15 uur haar werk verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen.

Straatroof
Donderdagavond kreeg de politie rond half elf een melding van een bedreiging. De melder gaf aan dat hij kort daarvoor bedreigd was met een vuurwapen. Agenten gingen direct naar de plek. De verdachten waren inmiddels gevlucht.Bij de Venusstraat zagen ze de twee verdachten uit een tuin lopen. Zij liepen terug de tuin in op het moment dat zij de politieauto zagen. Eén van hen probeerde op de fiets weg te komen. Deze 34-jarige inwoner van Spijkenisse is aangehouden op de Plataanlaan.Inde schuur achter de woning werd een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Spijkenisse.

Farida
Bij verdere doorzoeking van de woning zijn verschillende vermoedelijk gestolen spullen gevonden. In de woning zijn volgens de politie ook goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vermiste Farida Zargar.Daarop zijn ook de twee bewoners van de woning, een man van 46 jaar en een 63 jarige vrouw, aangehouden in verband met deze gestolen goederen.

Bron en tekst:Rtv rijnmond