Talentencentrum Korfbal in Dordrecht officieel van start

Op zaterdag 15 oktober geven het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en de gemeente Dordrecht het officiële startsein voor het Regionaal Talenten Centrum (RTC) Korfbal in Dordrecht. De ondertekening van de RTC-overeenkomst vindt plaats tijdens de uitzwaaiwedstrijd Nederland-DeetosSnel op zaterdag 15 oktober, een onderdeel van de officiële opening van het nieuwe sportcomplex Crabbehof.

 

 

 

Het RTC Korfbal is er voor de korfbaltalenten uit Dordrecht en de regio om zich optimaal te ontwikkelen tot topkorfballer. Talentencoach Rico Kruit gaat de talenten trainen en begeleiden. Korfbalpromotor Marieke van Dam laat kinderen tijdens de gymles kennismaken met korfbal en enthousiasmeert hen voor de korfbalsport.

Talent en topsport
In de plannen van de gemeente Dordrecht om talent en topsport meer ruimte te geven, spelen de Regionale Talenten Centra (RTC’s) een belangrijke rol. De RTC’s sluiten aan op het beleid van de sportbonden; ze scheppen de omstandigheden en cultuur die nodig is om topprestaties te leveren. In Dordrecht zijn er naast korfbal ook talentencentra voor karate, zwemmen, waterpolo en shorttrack. De gemeente werkt intensief samen met de betrokken sportbonden om te komen tot (door de bonden) officieel erkende RTC’s. Het RTC Zwemmen heeft al de officiële status.